NDIKIMI I CORONAVIRUS NE TREGUN E PASURIVE TE PATUNDSHME.

Gjatë javëve të fundit, Coronavirus, i njohur gjithashtu si COVID 19, ka dominuarr titujt e artikujve dhe ka ndikuar në jetën e njerëzve në të gjithë botën. Mbyllja e shkollave, asnjë tubim publik, ngjarjet sportive, luhatjet masive të tregut të aksioneve dhe ndalimet e udhëtimit janë vetëm disa nga mënyrat sesi Coronavirus ka ndikuar tek ne në vetëm disa ditë.
Në këtë artikull, ne synojmë të hedhim një vështrim në ndikimin e Coronavirus COVID-19 në tregun e pasurive të patundshme.
Gjithçka lidhet me kërkesën dhe ofertën
Edhe pse ka shumë arsye për të qenë të kujdesshëm në lidhje me Coronavirus, efekti i tij në tregun e pasurive të patundshme nuk është i tillë. Në fakt, historia ka treguar që në rrjedhën e një pandemie, tregu i pasurive të patundshme, është prekur rrallë, nëse është prekur ndonjëherë.
Si shumica e tregjeve, industria e pasurive të patundshme ka të bëjë me ofertën dhe kërkesën. Oferta dhe kërkesa në pasuri të paluajtshme mund të ndahen në një rregull kardinal:
1) Nëse kemi shumë inventar (numri i shtëpive për shitje) dhe jo çmimet e mjaftueshme të kërkesës (vlerat e shtëpive) do të bien.
Nëse shikoni historine, do të shihni që çmimet e banesave nuk kanë rënë asnjëherë gjatë një recesioni; në fakt, zakonisht është rezultat i një recesioni që bën që investitorët të zhvendosin kapitalin e tyre nga tregu i aksioneve në pasuri të paluajtshme. Mund të themi që tregu i aksioneve dhe industria e pasurive të patundshme kanë një korrelacion negativ. Do të thotë se ndërsa njëri ulet, tjetri rritet. Kështu që kur tregu i aksioneve bie në mënyrë dramatike, industria e pasurive të patundshme zakonisht përmirësohet. Kjo zhvendosje e kapitalit rrit kërkesën e blerësit, gjë që rrit vlerat e shtëpive.
Një arsye tjetër që tregjet e banesave kanë lulëzuar në kohë krize. Për shembull, pas krizave te ndryshme politike apo ekonomike, bankat vendosin të ulin normat e interesit në nivelet më të ulëta duke bërë kështu, stimulimin dhe bumin e shitjeve te banesave, ku dallohen kurba te shpejta dhe të pjerrëta në vlerat e pasurive të patundshme.
Kështu që historia na tregon se kur fillon nje krize, fillon stimulimin e ekonomisë duke ulur normat e interesit, ajo ka një ndikim të dobishëm në industrinë e pasurive të patundshme.
Ndërsa pandemia e Coronavirus ka shkaktuar shqetësim të gjerë, dhe mendohet gjithashtu qe përgjigja do te vije me qetësi, duke ulur normat e interesit në nivelin më të ulët që kemi parë ndonjëherë.
Për dekada të tëra, pasuritë e paluajtshme janë konsideruar një investim tepër i sigurt, kjo është arsyeja pse kaq shumë investitorë do të transferojnë paratë e tyre në pasuri të paluajtshme gjatë kohërave të trazuara. Këtu janë dy faktorë të tjerë që duhet të merren parasysh në lidhje me tregun e pasurive të patundshme:
1. Politika duhet te punoje shumë për të siguruar që ekonomia të mbetet e shëndetshme.
2. Oferta për shtëpi nuk është askund afër asaj që ishte në vitin 2000, dhe ne aktualisht po përballemi me nje inventar mesatar të pasurive të patundshme.
Pra, besojeni apo jo, tani jemi duke u përballur me stuhinë e përsosur, ku normat e interesit të kredive hipotekore, do te ulen në nivelet më të ulëta historike, të shoqëruara me kërkesë të rritur për shkak të investitorëve që ikin nga tregu i aksioneve. Ne jemi gati të shohim çmimet me te larta të shtëpive, se çdo herë tjetër në histori.
Duke u përqëndruar në ofertën dhe kërkesën e pasurive të patundshme, dhe duke bllokuar zhurmën tjetër dhe frikën, kjo është një mundësi e jashtëzakonshme për ju që të përfitoni nga ajo që mund të bëhet bumi tjetër i shkëlqyeshëm i banesave!
Roli i agjentëve të pasurive të patundshme në mposhtjen e frikës së Coronavirus
Si një agjent i pasurive të patundshme, jo vetëm që jeni të gatshëm të shihni një rritje marramendëse për sa i përket shitjes së shtëpive dhe luftërave të ofertave, gjithashtu jeni i vendosur në mënyrë ideale për të ndihmuar në luftimin e frikës që përshkon botën tani.
Në këtë kohë është e rëndësishme jo vetëm të praktikoni sigurinë personale (të lani duart, të qëndroni larg tubimeve të mëdha), por të ndihmoni në shuarjen e pasigurisë ekonomike dhe për të mbajtur ekonominë në lëvizje duke i shërbyer klientëve tuaj dhe duke lehtësuar investimet e tyre në pasuri të paluajtshme.
Ekziston, dhe do të vazhdojë të jetë, një frikë dhe pasiguri e madhe, dhe ndërsa nuk jeni mjekë profesionistë, ju mund të ndihmoni të largoni frikën duke edukuar dhe siguruar publikun me materialin dhe informacionin që u nevojitet për të bërë investime të mençura në pasuri të patundshme.
Ne jemi në një nga ato pikat tani, sipas çdo treguesi ekonomik, ku çmimet e shtëpive janë destinuar të rriten. Dhe është detyra jonë ta marrim fjalën para publikut. Kjo gjë u jep njerëzve shpresë, dhe duke u dhënë njerëzve shpresë në të vërtetë ndihmon në qetësimin e shoqërisë sonë dhe lehtësimin e disa prej problemeve me këtë pandemi.
Si profesionistë të pasurive të patundshme ne jemi ushtarët këmbësorë në terren që ndihmojnë për të marrë industrinë dhe shoqërinë tonë përmes asaj që përndryshe është një kohë shumë e frikshme. Pra, qëndroni të sigurt, qëndroni pozitivë dhe informoni publikun për shenjat pozitive që shohim për tregun e pasurive të patundshme.
Keshilla për të mbështetur distancimin social
Ndërsa praktikoni distancën sociale për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së Coronavirus, këtu është një mënyrë e shkëlqyeshme për të vazhduar per te informuar te gjithe per tregun e pasurive të patundshme – Ne ne Lim-Em do vazhdojme tju informojme online, se cili mund te ishte investimi me i sigurt per ju. Shikoni webin www.lim-em për më shumë detaje.
Lidhu me ne për të qëndruar të azhurnuar
Ne vazhdimisht u ofrojmë ndjekesve tanë informacion falas mbi tregun e pasurive te patundshme, interesat bankar, oferta ekskluzive, por mënyra e vetme për t’u njohur me ta është të abonoheni në e-buletinin tonë javor ose të na ndiqni në rrjetet sociale!

Referencat: Brien Icenhower, Coaching and Consulting CEO of Real Estate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ju duhet ndihmë? Kontakto